Pyszny, kolorowy obiad z aromatycznym schabem w roli głównej. Bardzo nam smakowało!
- 5 plastrów schabu
- 2 marchewki
- 1 duża cebula
- ½ czerwonej papryki
- ostra mielona papryka
- curry
- bazylia
- oregano
- sól, pieprz
- olej
Mięso lekko rozbijamy i oprószamy papryką, curry, bazylią,
oregano, solą i pieprzem. Wykładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego
olejem.
Z papryki usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paski.
Marchewkę również kroimy w paski a cebulę w piórka.
Warzywa wykładamy na mięso. Zalewamy ok. ½ szk. wody i
pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 2000C przez ok. 1 godz. do
miękkości mięsa. Połowę zalecanego czasu pieczemy pod przykryciem, resztę bez.
Podajemy z ziemniakami.
Przepis znalazłam w gazetce „Przyślij przepis”.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz