niedziela, 14 lipca 2013

SCHAB W ZIOŁACH Z WARZYWAMI



Pyszny, kolorowy obiad z aromatycznym schabem w roli głównej. Bardzo nam smakowało!
 
  • 5 plastrów schabu
  • 2 marchewki
  • 1 duża cebula
  • ½ czerwonej papryki
  • ostra mielona papryka
  • curry
  • bazylia
  • oregano
  • sól, pieprz
  • olej

Mięso lekko rozbijamy i oprószamy papryką, curry, bazylią, oregano, solą i pieprzem. Wykładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.
Z papryki usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paski. Marchewkę również kroimy w paski a cebulę w piórka.
Warzywa wykładamy na mięso. Zalewamy ok. ½ szk. wody i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 2000C przez ok. 1 godz. do miękkości mięsa. Połowę zalecanego czasu pieczemy pod przykryciem, resztę bez.
Podajemy z ziemniakami.

Przepis znalazłam w gazetce „Przyślij przepis”.     

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz