czwartek, 4 lipca 2013

PASTA DROBIOWA Z RZODKIEWKĄ



Kiedy zostaje nam niewykorzystane mięso z rosołu najprościej przetworzyć je na pastę do kanapek. Dodatki można dodawać za każdym razem inne, wg upodobań. U mnie pod ręką była akurat rzodkiewka, która świetnie pasowała do delikatnego w smaku mięsa. Śniadanie było pyszne!

  • 2 ugotowane udka z kurczaka
  • 4 rzodkiewki
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki mleka
  • sól, pieprz
Mięso oddzielić od kości i zmiksować blenderem razem z majonezem i mlekiem. Dodać rzodkiewki starte na drobnych oczkach tarki, pietruszkę oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać i podawać do pieczywa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz