Karkówka w keczupie to pomysł na obiad, przy którym się nie
napracujemy, bo prawie wszystko zrobi za nas piekarnik. Mięsko jest soczyste, z
lekką nutą słodyczy uzyskaną z cebuli i keczupu. Polecam!
- 6 plastrów karkówki
- 300 g łagodnego lub ostrego keczupu
- 1 duża cebula
- sól, pieprz
Plastry karkówki przyprawiamy solą i pieprzem. Cebule kroimy
w piórka.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy połową keczupu i
posypujemy połową cebuli. Układamy plastry karkówki, jeden obok drugiego,
smarujemy pozostałym keczupem i posypujemy resztą cebuli.
Pieczemy w 1900C przez ok. 1 godz. do miękkości
karkówki. Pierwsze 30 min. piekę zwykle pod przykryciem, resztę bez.
Przepis z nr specjalnego gazetki Przyślij przepis – Tanie gotowanie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz