wtorek, 2 lipca 2013

KARKÓWKA W KECZUPIE




Karkówka w keczupie to pomysł na obiad, przy którym się nie napracujemy, bo prawie wszystko zrobi za nas piekarnik. Mięsko jest soczyste, z lekką nutą słodyczy uzyskaną z cebuli i keczupu. Polecam!

  • 6 plastrów karkówki
  • 300 g łagodnego lub ostrego keczupu
  • 1 duża cebula
  • sól, pieprz
Plastry karkówki przyprawiamy solą i pieprzem. Cebule kroimy w piórka.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy połową keczupu i posypujemy połową cebuli. Układamy plastry karkówki, jeden obok drugiego, smarujemy pozostałym keczupem i posypujemy resztą cebuli.
Pieczemy w 1900C przez ok. 1 godz. do miękkości karkówki. Pierwsze 30 min. piekę zwykle pod przykryciem, resztę bez.

Przepis z nr specjalnego gazetki Przyślij przepis – Tanie gotowanie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz