Najprostsza sałatka ziemniaczana. Często przygotowuję ją na wiosenne śniadania, zwłaszcza jeśli pamiętam aby dzień wcześniej ugotować ziemniaki lub jeśli zostanie ich zbyt dużo z obiadu. Świetnie sprawdza się też na spotkaniach grillowych. Polecam!
- 1 ½ kg ziemniaków
- 2 długie ogórki
- pęczek szczypiorku
- 5 cebul szalotek
- 4 – 5 łyżek majonezu
- sól, pieprz
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie w mundurkach lub obrane
na parze. Studzimy i kroimy w grubą kostkę.
Ogórki obieramy i kroimy w średnią kostkę. Cebulki i
szczypiorek kroimy drobniutko.
Wszystkie składniki łączymy z majonezem i przyprawiamy do
smaku solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz