piątek, 31 maja 2013

WIOSENNA SAŁATKA ZIEMNIACZANA



Najprostsza sałatka ziemniaczana. Często przygotowuję ją na wiosenne śniadania, zwłaszcza jeśli pamiętam aby dzień wcześniej ugotować  ziemniaki lub jeśli zostanie ich zbyt dużo z obiadu. Świetnie sprawdza się też na spotkaniach grillowych. Polecam!
 
  •  1 ½ kg  ziemniaków
  • 2 długie ogórki
  • pęczek szczypiorku
  • 5 cebul szalotek
  • 4 – 5 łyżek majonezu
  • sól, pieprz

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie w mundurkach lub obrane na parze. Studzimy i kroimy w grubą kostkę.
Ogórki obieramy i kroimy w średnią kostkę. Cebulki i szczypiorek kroimy drobniutko.
Wszystkie składniki łączymy z majonezem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz