Te pyszne i delikatne szaszłyki przygotowałam głównie z
myślą o dzieciach, ale smakowały również dorosłym. Fajna alternatywa dla
tradycyjnych szaszłyków z grilla. Polecam!
- pojedyncza pierś z kurczaka
- 20 dag parówek lub kiełbasy drobiowej
- przyprawa do kurczaka
- 1 cebula
- 200 ml rosołu
- olej
Pierś z kurczaka kroimy w niewielką kostkę i oprószamy
przyprawą do kurczaka. Parówki lub cienkie kiełbaski kroimy w plastry o
podobnej wielkości co kawałki kurczaka.
Na patyki do szaszłyków nabijamy na przemian mięso i parówki.
Na patelni rozgrzewamy olej i dusimy cebulę pokrojoną w
kostkę. Po chwili dodajemy szaszłyki i obsmażamy je ze wszystkich stron.
Wlewamy rosół i dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 10-15 min do
miękkości mięsa.
Przepis znalazłam w gazetce „Przyślij przepis” nr 9/2012.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz