poniedziałek, 20 maja 2013

SZASZŁYKI DROBIOWE Z PATELNI




Te pyszne i delikatne szaszłyki przygotowałam głównie z myślą o dzieciach, ale smakowały również dorosłym. Fajna alternatywa dla tradycyjnych szaszłyków z grilla. Polecam!

  • pojedyncza pierś z kurczaka
  • 20 dag parówek lub kiełbasy drobiowej
  • przyprawa do kurczaka
  • 1 cebula
  • 200 ml rosołu
  • olej
Pierś z kurczaka kroimy w niewielką kostkę i oprószamy przyprawą do kurczaka. Parówki lub cienkie kiełbaski kroimy w plastry o podobnej wielkości co kawałki kurczaka.
Na patyki do szaszłyków nabijamy na przemian mięso i parówki.
Na patelni rozgrzewamy olej i dusimy cebulę pokrojoną w kostkę. Po chwili dodajemy szaszłyki i obsmażamy je ze wszystkich stron. Wlewamy rosół i dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 10-15 min do miękkości mięsa.

Przepis znalazłam w gazetce „Przyślij przepis” nr 9/2012.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz