poniedziałek, 6 maja 2013

SAŁATKA RYŻOWA Z KURCZAKIEM




Tą sałatkę robię kiedy zostaje mi mięso z gotowania rosołu. Wystarczy jeszcze tylko ugotować ryż, pokroić mięso, paprykę, pietruszkę i pyszna, zdrowa sałatka na kolację gotowa.

  • 2 torebki ryżu
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 duża czerwona papryka
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Ryż gotujemy w osolonej wodzie i studzimy. Paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Pietruszkę drobno siekamy. Pierś z kurczaka gotujemy w rosole do miękkości. Studzimy i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz