środa, 21 sierpnia 2013

SURÓWKA Z KALAFIORA




Pierwszy raz podobną surówkę jadłam u koleżanki i nie mogłam uwierzyć, że surowy kalafior może być tak smaczny. Ma lekko orzechowy, jakby pikantny smak. Teraz sama z nim eksperymentuję i chętnie jadam do obiadu i nie tylko. Podaję wersję podstawową, którą można urozmaicać przez dodanie rzodkiewki, kalarepki, ogórka małosolnego lub kukurydzy konserwowej. Polecam!

  • 1 średni kalafior
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
Surowy kalafior ścieramy na dużych oczkach tarki, dodajemy koperek, majonez, jogurt oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy.

1 komentarz:

  1. Bardzo lubię tę surówkę, tylko dodaję czosnek jeszcze. Gorąco polecam!

    OdpowiedzUsuń