niedziela, 18 sierpnia 2013

SOS JAJECZNO-CZOSNKOWY Z WARZYWAMI




Warzywa podane w ten sposób robią furorę na każdej domowej imprezie. Sos z dodatkiem jajka na twardo jest pyszny i oryginalny, a do tego świetnie komponuje się z warzywami. Można go też serwować na co dzień jako dodatek do wędlin, dań z grilla czy nawet do pizzy. Polecam!

Sos:

  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 duży ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • szczypiorek

Dodatkowo:

  • brokułu gotowane na parze
  • pomidory
  • papryka
  • czerwona cebula

Jajka ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy majonez, jogurt i czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos wylewamy na środek półmiska posypując drobno posiekanym szczypiorkiem. Na około układamy pomidory posypane czerwoną cebulą, paprykę i brokuły.

Inspiracja z gazetki Przyślij przepis – Sałatki i surówki z 2011 r.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz