Warzywa podane w ten sposób robią furorę na każdej domowej imprezie. Sos z dodatkiem jajka na twardo jest pyszny i oryginalny, a do tego świetnie komponuje się z warzywami. Można go też serwować na co dzień jako dodatek do wędlin, dań z grilla czy nawet do pizzy. Polecam!
Sos:
- 4 łyżki majonezu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 duży ząbek czosnku
- sól, pieprz
- szczypiorek
Dodatkowo:
- brokułu gotowane na parze
- pomidory
- papryka
- czerwona cebula
Jajka ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy majonez,
jogurt i czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawiamy do smaku solą i
pieprzem. Sos wylewamy na środek półmiska posypując drobno posiekanym
szczypiorkiem. Na około układamy pomidory posypane czerwoną cebulą, paprykę i
brokuły.
Inspiracja z gazetki Przyślij przepis – Sałatki i surówki z
2011 r.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz