poniedziałek, 22 października 2018

GOFRY NA SERKU HOMOGENIZOWANYM




Pyszne, chrupiące gofry na serku homogenizowanym z owocami i cukrem pudrem będą smacznym początkiem miłego dnia!

Składniki na 10 gofrów:
  • 250 g serka homogenizowanego
  • 200 ml mleka
  • 1 ¾ szklanki mąki
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta cynamonu
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pozostałe składniki miksujemy, dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Porcje ciasta wylewamy na rozgrzaną gofrownicę i pieczemy do zrumienienia.

5 komentarzy:

  1. Gdybym tylko miała gofrownice. *.*

    OdpowiedzUsuń
  2. w takiej wersji jeszcze nie jadłam, chętnie spróbuje :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Trochę za gęste ciasto. I trochę bez wyrazu. Dolałam ciut mleka- było lepiej. Następnym razem jeszcze trochę soli i serek homogenizowany naturalny- myślę, że będzie super :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne. Polecam gorąco. Warto dać np ricotty.

    OdpowiedzUsuń