Pyszne, chrupiące gofry na serku homogenizowanym z owocami
i cukrem pudrem będą smacznym początkiem miłego dnia!
- 250 g serka homogenizowanego
- 200 ml mleka
- 1 ¾ szklanki mąki
- 1 cukier waniliowy
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta cynamonu
- szczypta soli
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na
sztywną pianę. Pozostałe składniki miksujemy, dodajemy pianę z białek i
delikatnie mieszamy. Porcje ciasta wylewamy na rozgrzaną gofrownicę i pieczemy
do zrumienienia.
Gdybym tylko miała gofrownice. *.*
OdpowiedzUsuńw takiej wersji jeszcze nie jadłam, chętnie spróbuje :)
OdpowiedzUsuńGofry są pyszne. Polecam
OdpowiedzUsuńTrochę za gęste ciasto. I trochę bez wyrazu. Dolałam ciut mleka- było lepiej. Następnym razem jeszcze trochę soli i serek homogenizowany naturalny- myślę, że będzie super :D
OdpowiedzUsuńPyszne. Polecam gorąco. Warto dać np ricotty.
OdpowiedzUsuń