piątek, 7 czerwca 2013

SURÓWKA Z MARCHEWKI, JABŁKA I PORA



Do wyczarowania tej pysznej surówki potrzebujemy 3 prostych składników, które zwykle są pod ręką w każdym domu. Wystarczy wszystko poszatkować, przyprawić i gotowe. Jest dość uniwersalna, więc będzie pasowała do różnych dań mięsnych, rybnych, czy jak u mnie tym razem – do klopsików z jajek. Polecam!

  • 3 średnie marchewki
  • 2 średnie jabłka
  • 1 biała część średniego pora
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
Jabłka obrać, zetrzeć na dużych oczkach tarki i skropić sokiem z cytryny. Marchewki obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Białą część pora drobno pokroić. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać majonez i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz