niedziela, 16 czerwca 2013

KOTLETY PO SZWAJCARSKU




Bardzo lubimy takie kotleciki. Niezwykle łatwe do zrobienia a smak zachwyca.

  • 4 kotlety schabowe bez kości
  • 4 plastry dobrej szynki
  • 4 plastry żółtego sera, np. gouda lub salami
  • olej
  • sól, pieprz
Do panierowania:
  • mąka
  • jajko
  • bułka tarta
Kotlety cienko rozbijamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdym układamy po plastrze szynki i sera. Składamy na pół i delikatnie rozbijamy brzegi mięsa, aby się połączyły. W razie potrzeby można użyć wykałaczki.
Kotlety panierujemy w mące, jajku i na koniec w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto-brązowo z każdej ze stron.

1 komentarz:

  1. Ja też często robię kotleciki po szwajcarsku na obiad. Wszyscy je lubią i są łatwe w przygotowaniu.

    OdpowiedzUsuń