Bardzo lubimy takie kotleciki. Niezwykle łatwe do zrobienia
a smak zachwyca.
- 4 kotlety schabowe bez kości
- 4 plastry dobrej szynki
- 4 plastry żółtego sera, np. gouda lub salami
- olej
- sól, pieprz
Do panierowania:
- mąka
- jajko
- bułka tarta
Kotlety cienko rozbijamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Na
każdym układamy po plastrze szynki i sera. Składamy na pół i delikatnie
rozbijamy brzegi mięsa, aby się połączyły. W razie potrzeby można użyć
wykałaczki.
Kotlety panierujemy w mące, jajku i na koniec w bułce
tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto-brązowo z każdej ze stron.
Ja też często robię kotleciki po szwajcarsku na obiad. Wszyscy je lubią i są łatwe w przygotowaniu.
OdpowiedzUsuń