niedziela, 2 czerwca 2013

PARÓWKI PO DIABELSKU



Każdy kto spróbuje tych parówek prosi o przepis, a to chyba najlepsza rekomendacja! Proste, smaczne danie na ciepło. Sprawdzi się zarówno na większych spotkaniach jak i na co dzień. Najlepsze z kromką chleba, ale pasuje też do makaronu lub ryżu. Polecam!

  • ½ kg cienkich parówek
  • ½ kg pieczarek
  • 3 duże cebule
  • słoik pikantnego keczupu (ok. 300 ml)
  • 3 łyżki oleju
Parówki i pieczarki kroimy w plasterki, a cebulę w piórka.
Na patelni z łyżką oleju podsmażamy cebulę, a następnie przekładamy ją do garnka. Następnie kolejno podsmażamy parówki i pieczarki. Dodajemy je do cebuli razem z keczupem. Mieszamy i podgrzewamy całość przez chwilę na małym ogniu.

Przepis pochodzi z wydania gazetki „Przyślij przepis” z 2009 r.

2 komentarze:

  1. http://blondynkagotuje.blogspot.com/2013/06/nominacja-do-liebster-blog-award.html?spref=fb

    Nominacja Dla Ciebie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. zrobiłam keczup z cukinii,pyszny.Czas zrobic parówki po diabelsku

    OdpowiedzUsuń