Lubię kiedy w ciągu kilku chwil mogę przygotować coś
pysznego. Dlatego zwykle mam w lodówce gotowe ciasto francuskie i chętnie
wypróbowuję kolejne pomysły na jego wykorzystanie. Te faworki okazały się
strzałem w dziesiątkę!
- 1 op. ciasta francuskiego
- 3 łyżki cukru pudru
- sok z połowy cytryny
- ok. 50 g wiórków kokosowych
Ciasto francuskie pokroić na ok. 24 podłużne prostokąty, ich
środki naciąć i poprzeplatać jak zwykłe faworki. Układać na blaszce wyłożonej
papierem do pieczenia w niewielkich odstępach.
Piec w 1900C przez 15 min. Odstawić do
ostygnięcia.
Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny i przy pomocy
pędzelka posmarować faworki. Na koniec posypać je wiórkami kokosowymi.
Pomysł podpatrzony w gazetce „Przyślij przepis”.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz