wtorek, 21 stycznia 2014

PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE MYŚLIWSKIM




Ekspresowe, zimowe danie z warzywami konserwowymi. Najbardziej smakuje nam z kaszą jęczmienną, ale sprawdzi się też z ryżem. Polecam!

  • podwójna pierś z kurczaka
  • 3-4 ogórki konserwowe
  • kilka plastrów papryki konserwowej
  • 1 opakowanie sosu myśliwskiego
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz

Mięso, ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Papryki powinno być mniej więcej tyle samo co ogórków. Mięso i warzywa przekładamy do garnka, zalewamy 1 szklanką wody, przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dusimy pod przykryciem około 20 minut, do miękkości mięsa.
Sos myśliwski mieszamy z ½ szklanki wody i wlewamy do potrawy. Mieszając, gotujemy wszystko jeszcze przez około 5 minut.

Inspiracja: gazetka „Przyślij przepis”.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz