Ekspresowe danie z makaronem, do przygotowania w kilka chwil
– mniej więcej tyle, ile czasu zajmie nam gotowanie makaronu. Proste i pyszne.
Polecam!
- 250 g makaronu kokardki
- 150 g wędzonego boczku
- 100 g żółtego sera
- 100 g koncentratu pomidorowego
- 1 duża cebula
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz
- szczypta cukru
- 1 łyżka oleju
Makaron gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzając
zachowujemy ½ szklanki wody, w której się gotował.
Cebulę i boczek kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym
oleju do momentu aż boczek się przyrumieni a cebula zeszkli. Dodajemy
koncentrat pomidorowy i ½ szklanki wody, w której gotował się makaron.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru. Zagotowujemy. Wsypujemy
pietruszkę i ugotowany makaron. Mieszamy i posypujemy drobno startym serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz