Ekspresowe, zimowe danie z warzywami konserwowymi.
Najbardziej smakuje nam z kaszą jęczmienną, ale sprawdzi się też z ryżem. Polecam!
- podwójna pierś z kurczaka
- 3-4 ogórki konserwowe
- kilka plastrów papryki konserwowej
- 1 opakowanie sosu myśliwskiego
- zioła prowansalskie
- sól, pieprz
Mięso, ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Papryki powinno być
mniej więcej tyle samo co ogórków. Mięso i warzywa przekładamy do garnka,
zalewamy 1 szklanką wody, przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Dusimy pod przykryciem około 20 minut, do miękkości mięsa.
Sos myśliwski mieszamy z ½ szklanki wody i wlewamy do
potrawy. Mieszając, gotujemy wszystko jeszcze przez około 5 minut.
Inspiracja: gazetka „Przyślij przepis”.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz