wtorek, 11 lutego 2014

KOLOROWA SAŁATKA Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ




Smaczna, chrupiąca sałatka z kapustą pekińską. Zdrowa i kolorowa, do wykonania w kilka chwil!
 
  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 czerwona papryka
  • 3 – 4 średnie ogórki konserwowe
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 15 dag żółtego sera, np. Salami
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • sól, pieprz

Kapustę drobno szatkujemy. Kukurydzę i fasolę odsączamy. Paprykę i ogórki kroimy w drobną kostkę, a ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Wszystkie składniki łączymy w dużej misce.
Sok z cytryny mieszamy z majonezem, jogurtem, cukrem oraz solą i pieprzem do smaku. Sosem polewamy sałatkę i mieszamy.
Warzywa Strączkowe - edycja zimowa 2014

1 komentarz:

  1. Fajna sałatka na dodatek do obiadu, a latem na pewno sprawdzi się do mięs z grilla. Jedynie robiąc dla siebie odwróciłabym proporcje majonezu i jogurtu naturalnego.

    OdpowiedzUsuń