Roladki schabowe można przygotować na wiele sposobów. W
mojej dzisiejszej wersji proponuję posmarować je chrzanowym serkiem twarogowym
i nadziać marchewką. Przy niewielkim nakładzie pracy otrzymamy niebanalny efekt
wizualny i super smak. Polecam!
- 6 plastrów schabu bez kości
- 6 małych marchewek
- 100 g serka twarogowego z chrzanem, np. Almette
- sól, pieprz
- 1 jajko do panierowania
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
Marchewki obieramy i gotujemy na parze lub w lekko osolonej
wodzie do miękkości. Studzimy.
Schab cienko rozklepujemy, oprószamy solą i pieprzem. Na
każdym plastrze mięsa rozsmarowujemy 1 łyżkę chrzanowego serka, układamy
marchewkę i ciasno zwijamy.
Roladki panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju, na rumiano z wszystkich stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz