środa, 1 października 2014

ROLADKI SCHABOWE Z CHRZANOWYM SERKIEM I MARCHEWKĄ




Roladki schabowe można przygotować na wiele sposobów. W mojej dzisiejszej wersji proponuję posmarować je chrzanowym serkiem twarogowym i nadziać marchewką. Przy niewielkim nakładzie pracy otrzymamy niebanalny efekt wizualny i super smak. Polecam!

  • 6 plastrów schabu bez kości
  • 6 małych marchewek
  • 100 g serka twarogowego z chrzanem, np. Almette
  • sól, pieprz
  • 1 jajko do panierowania
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Marchewki obieramy i gotujemy na parze lub w lekko osolonej wodzie do miękkości. Studzimy.
Schab cienko rozklepujemy, oprószamy solą i pieprzem. Na każdym plastrze mięsa rozsmarowujemy 1 łyżkę chrzanowego serka, układamy marchewkę i ciasno zwijamy.
Roladki panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, na rumiano z wszystkich stron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz