piątek, 22 sierpnia 2014

SAŁATKA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z SEREM FETA




Idealna sałatka na lato. Ze świeżą fasolką szparagową, pomidorkami i ogórkiem, posypana serem feta. Lekka, chrupiąca i kolorowa. Prosta i smaczna. Polecam!

  • 30 dag żółtej fasolki szparagowej
  • 10 – 15 pomidorków koktajlowych
  • 2 większe ogórki gruntowe
  • 1 czerwona cebula
  • 150 g sera feta
  • 1 sos sałatkowy włoski lub paprykowo-ziołowy
  • sól

Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i kroimy w 2 – 3 centymetrowe kawałki.  Gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości, osączamy i studzimy.
Pomidorki myjemy i przekrawamy na pół. Ogórki obieramy i kroimy w półplasterki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Fetę kroimy w dużą kostkę.
Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Warzywa delikatnie mieszamy, posypujemy serem feta i polewamy sosem. 

Inspiracja: tutaj

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz