Idealna sałatka na lato. Ze świeżą fasolką szparagową,
pomidorkami i ogórkiem, posypana serem feta. Lekka, chrupiąca i kolorowa.
Prosta i smaczna. Polecam!
- 30 dag żółtej fasolki szparagowej
- 10 – 15 pomidorków koktajlowych
- 2 większe ogórki gruntowe
- 1 czerwona cebula
- 150 g sera feta
- 1 sos sałatkowy włoski lub paprykowo-ziołowy
- sól
Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i kroimy w 2 – 3 centymetrowe kawałki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości, osączamy i studzimy.
Pomidorki
myjemy i przekrawamy na pół. Ogórki obieramy i kroimy w półplasterki. Cebulę
obieramy i kroimy w drobną kostkę. Fetę kroimy w dużą kostkę.
Sos
przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Warzywa delikatnie mieszamy,
posypujemy serem feta i polewamy sosem.
Inspiracja: tutaj
Inspiracja: tutaj
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz