niedziela, 7 kwietnia 2013

POTRAWKA Z PIERSI KURCZAKA Z PIECZARKAMI




Proste, sycące danie. Najbardziej smakuje nam do makaronu.

  • podwójna pierś z kurczaka
  • 30 dag pieczarek
  • 1 serek topiony o smaku śmietankowym lub pieczarkowym
  • 2 cebule
  • 300 ml śmietany 30%
  • 2 łyżeczki posiekanego koperku
  • przyprawa typu Vegeta
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju.
Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na osobnej patelni.
Piersi pokroić w większa kostkę i smażyć je na złoty kolor na oleju.
Wszystkie składniki połączyć ze sobą w większym garnku, dodać serek topiony, śmietanę, przyprawy i koperek. Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 15 min.
Podawać z makaronem lub pieczywem.

Zmodyfikowany przepis z gazetki „Przepisy czytelników”.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz