niedziela, 7 kwietnia 2013

KLOPSIKI Z FETĄ




Niebanalny pomysł na klopsiki. Podane w tak kolorowym towarzystwie skuszą każdego niejadka. Nam smakowało!

  • 500 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 150 g sera feta
  • 1 jajko
  • 1/3 szkl. bułki tartej
  • 1 mała cebula
  • mielona słodka papryka
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Ser feta kroimy na niewielkie prostokąty.
Z mięsa, jajka, bułki tartej i cebuli startej na tarce wyrabiamy jednolitą masę. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Formujemy kulki, rozpłaszczamy i na środku każdej układamy kawałek sera feta. Zlepiamy i formujemy zgrabne klopsiki.
Smażymy na oleju do zrumienienia. Podajemy z ryżem i warzywami.

Pomysł z gazetki „Przepisy czytelników”.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz