piątek, 16 stycznia 2015

ANANASOWE KRĄŻKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM




 To nie tyle przepis co pomysł na szybkie, soczyste ciasteczka. Wystarczy puszka ananasów i płat ciasta francuskiego. Nieźle  smakują i ładnie wyglądają. Do dzieła!

  • 1 puszka ananasów w syropie
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 roztrzepane jajko do posmarowania

Krążki ananasa odsączamy z syropu.
Płat schłodzonego ciasta francuskiego tniemy na centymetrowe paski.
Krążki ananasa owijamy paskami ciasta. Łączenia ukrywamy od spodu. Na jeden krążek zużyjemy ok. 1,5 – 2 pasków ciasta.
Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy jajkiem.
Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem rozgrzanym do 2000C przez 15 minut, do zezłocenia.

2 komentarze:

  1. Super sposob na nadprogramowe ciasto francuskie!
    Juz mi smakuje!
    :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Śliczne, wyglądają jak kwiatuszki :)

    OdpowiedzUsuń