To nie tyle przepis co pomysł na szybkie, soczyste
ciasteczka. Wystarczy puszka ananasów i płat ciasta francuskiego. Nieźle smakują i ładnie wyglądają. Do dzieła!
- 1 puszka ananasów w syropie
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 roztrzepane jajko do posmarowania
Krążki ananasa odsączamy z syropu.
Płat schłodzonego ciasta francuskiego tniemy na centymetrowe
paski.
Krążki ananasa owijamy paskami ciasta. Łączenia ukrywamy od
spodu. Na jeden krążek zużyjemy ok. 1,5 – 2 pasków ciasta.
Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
i smarujemy jajkiem.
Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem rozgrzanym do 2000C
przez 15 minut, do zezłocenia.
Super sposob na nadprogramowe ciasto francuskie!
OdpowiedzUsuńJuz mi smakuje!
:)
Śliczne, wyglądają jak kwiatuszki :)
OdpowiedzUsuń