Chrzanowa pasta jajeczna z dużą ilością szczypiorku sprawdzi
się na każdym wiosennym śniadaniu. Prosta i pyszna oraz lekko kremowa dzięki
dodatkowi serka twarogowego. Chrzanu dodajemy wg upodobań, jedną lub dwie
łyżeczki, w zależności od ostrości jaką lubimy. Polecam!
- 5 jajek
- 20 dag serka twarogowego
- 1 – 2 łyżeczki świeżo tartego chrzanu
- 2 łyżki majonezu
- pęczek szczypiorku
- sól, pieprz
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną
kosteczkę. Serek twarogowy rozcieramy z chrzanem i majonezem. Dodajemy jajka,
drobno posiekany szczypiorek oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy.
Uwielbiam pastę jajeczną, tylko zamiast majonezu daję jogurt grecki :)
OdpowiedzUsuń