piątek, 18 marca 2016

PASTA JAJECZNA Z CHRZANEM




Chrzanowa pasta jajeczna z dużą ilością szczypiorku sprawdzi się na każdym wiosennym śniadaniu. Prosta i pyszna oraz lekko kremowa dzięki dodatkowi serka twarogowego. Chrzanu dodajemy wg upodobań, jedną lub dwie łyżeczki, w zależności od ostrości jaką lubimy. Polecam!

  • 5 jajek
  • 20 dag serka twarogowego
  • 1 – 2 łyżeczki świeżo tartego chrzanu
  • 2 łyżki majonezu
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Serek twarogowy rozcieramy z chrzanem i majonezem. Dodajemy jajka, drobno posiekany szczypiorek oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy.

1 komentarz:

  1. Uwielbiam pastę jajeczną, tylko zamiast majonezu daję jogurt grecki :)

    OdpowiedzUsuń