Najszybsze rogaliki świata! Dobrze trzymać w lodówce zapas gotowego ciasta francuskiego, aby w niecałe pół godziny (łącznie z pieczeniem!) cieszyć się smakiem tych pysznych łakoci. To idealny pomysł z tych, dla niezapowiedzianych gości oraz w sytuacji kiedy mamy pilną potrzebę zjedzenia czegoś słodkiego.
- 2 opakowania ciasta francuskiego
- ok. 100 g masy kajmakowej z puszki
- 1 banan
- 1 jajko
Ciasto francuskie kroimy na trójkąty o podstawie ok. 10 cm.
Każdy trójkąt smarujemy łyżeczką masy kajmakowej, a u podstawy układamy kawałek
banana. Zwijamy rogaliki, układamy je na blasze wyłożonej papierem od pieczenia
i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok. 12 minut w piekarniku z
termoobiegiem rozgrzanym do 2000C (lub do 2200C bez
termoobiegu).
Dziękuję za przepis. Rogaluki 🥐 🥐 🥐 wyglądają smacznie! 👌
OdpowiedzUsuńZrobiłam wyszły naprawdę smacznie! Pycha 🥐☺️
OdpowiedzUsuńPotwierdzam ❤️ są przepyszne, zrobiłam właśnie i się zajadam! ❤️
OdpowiedzUsuń