piątek, 22 czerwca 2018

MANGO LASSI



Mango lassi to zdecydowanie mój ulubiony deser z mango. Indyjski napój w formie gęstego, orzeźwiającego koktajlu z soczystego mango i schłodzonego jogurtu poprawia nastrój i dodaje sił witalnych. Gotowy w kilka chwil, jest niezastąpiony w letnie, upalne dni, więc witajcie wakacje!

Składniki na 2 porcje:
  • 1 duże, dojrzałe mango
  • 200 ml schłodzonego jogurtu maturalnego
  • 100 ml schłodzonego mleka lub wody
  • 2 łyżeczki płynnego miodu
  • 2 szczypty mielonego kardamonu

Mango obieramy ze skórki, pozbawiamy pestki, a cały miąższ przekładamy do miksera kielichowego. Dodajemy jogurt, mleko lub wodę oraz miód do smaku. Miksujemy na gładki mus. Przelewamy do szklanek, posypujemy kardamonem i natychmiast podajemy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz