Mango lassi to zdecydowanie mój ulubiony deser z mango.
Indyjski napój w formie gęstego, orzeźwiającego koktajlu z soczystego mango i
schłodzonego jogurtu poprawia nastrój i dodaje sił witalnych. Gotowy w kilka
chwil, jest niezastąpiony w letnie, upalne dni, więc witajcie wakacje!
- 1 duże, dojrzałe mango
- 200 ml schłodzonego jogurtu maturalnego
- 100 ml schłodzonego mleka lub wody
- 2 łyżeczki płynnego miodu
- 2 szczypty mielonego kardamonu
Mango obieramy ze skórki, pozbawiamy pestki, a cały miąższ
przekładamy do miksera kielichowego. Dodajemy jogurt, mleko lub wodę oraz miód
do smaku. Miksujemy na gładki mus. Przelewamy do szklanek, posypujemy
kardamonem i natychmiast podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz