środa, 13 lutego 2019

PUDDING CHIA Z KIWI




Pudding chia to bardzo prosty i szybki deser. Wystarczy tylko odczekać aż nasionka napęcznieją, dodać owoce i gotowe. Można go przygotować na zwykłym mleku, ale na kokosowym ma fajniejszy smak. Czasami używam też gotowego napoju mlecznego o smaku kokosowym, wtedy nie dodaję już miodu. 

Składniki na 2 porcje:
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 3 łyżki nasion chia (szałwii hiszpańskiej)
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 2 kiwi
Mleko miksujemy z miodem, dodajemy nasiona chia , mieszamy i odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie całość ponownie mieszamy i przelewamy do pucharków. Wstawiamy do lodówki na 3 godziny, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem blendujemy obrane kiwi i wylewamy na pudding. Dekorujemy plasterkami kiwi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz