poniedziałek, 12 lutego 2018

KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI




Do tradycyjnych mielonych dodałam podsmażonych pieczarek. Takie kotleciki są bardzo soczyste i aromatyczne, a ich przygotowanie nie zajmuje duże czasu. Z ziemniakami i ulubioną surówką tworzą bardzo udany zestaw obiadowy.

  • 400 g mięsa mielonego
  • 400 g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
  • olej

Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy razem na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Do przestudzonych pieczarek z cebulą dodajemy mięso mielone, jajko, łyżkę bułki tartej oraz sól i pieprz do smaku (można też dodać ulubionych ziół). Masę dobrze wyrabiamy i formujemy owalne kotlety. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz