Do tradycyjnych mielonych dodałam podsmażonych pieczarek. Takie
kotleciki są bardzo soczyste i aromatyczne, a ich przygotowanie nie zajmuje
duże czasu. Z ziemniakami i ulubioną surówką tworzą bardzo udany zestaw
obiadowy.
- 400 g mięsa mielonego
- 400 g pieczarek
- 1 duża cebula
- 1 jajko
- bułka tarta
- sól, pieprz
- olej
Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy razem
na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Do przestudzonych pieczarek z cebulą
dodajemy mięso mielone, jajko, łyżkę bułki tartej oraz sól i pieprz do smaku
(można też dodać ulubionych ziół). Masę dobrze wyrabiamy i formujemy owalne
kotlety. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano z
obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz