środa, 10 stycznia 2018

BATATY Z ZIOŁOWYM SERKIEM




Szykując karnawałowe spotkania ze znajomymi warto mieć pod ręką pomysły na ekspresowe przekąski. Moja dzisiejsza propozycja to plastry pieczonego batata z ziołowym serkiem. Zero wysiłku, a danie niebanalne i w dodatku bardzo smaczne!

  • 2 bataty
  • 2 łyżki oliwy
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • ok. 300 g twarogowego serka z ziołami
  • pęczek świeżego szczypiorku

Bataty myjemy i kroimy w 1 – centymetrowe plastry. Przy pomocy pędzelka z obu stron smarujemy oliwą, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy solą i ziołami prowansalskimi. Pieczemy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 2000C. Przed podaniem dekorujemy ziołowym serkiem i posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz