Szykując karnawałowe spotkania ze znajomymi warto mieć pod
ręką pomysły na ekspresowe przekąski. Moja dzisiejsza propozycja to plastry pieczonego
batata z ziołowym serkiem. Zero wysiłku, a danie niebanalne i w dodatku bardzo
smaczne!
- 2 bataty
- 2 łyżki oliwy
- zioła prowansalskie
- sól
- ok. 300 g twarogowego serka z ziołami
- pęczek świeżego szczypiorku
Bataty myjemy i kroimy w 1 – centymetrowe plastry. Przy
pomocy pędzelka z obu stron smarujemy oliwą, układamy na blasze wyłożonej
papierem do pieczenia i posypujemy solą i ziołami prowansalskimi. Pieczemy 20
minut w piekarniku rozgrzanym do 2000C. Przed podaniem dekorujemy
ziołowym serkiem i posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz