Najprostsza i najpyszniejsza surówka do obiadu. Moja córka
mogłaby ją jeść codziennie. Słodko-kwaśna i soczysta, do zrobienia w kilka
chwil, a pasuje do wielu dań. Do tego bardzo zdrowa i w pięknym, marchewkowym
kolorze!
- 3 – 4 marchewki
- 1 kwaskowate jabłko
- 2 – 3 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy
- 2 łyżeczki cukru
- sól i pieprz do smaku
Marchewkę obieramy i ścieramy na średnich oczkach tarki.
Jabłko obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Skrapiamy sokiem z cytryny,
a by nie ściemniało i łączymy z marchewką. Dodajemy łyżkę oliwy. Przyprawiamy
cukrem, solą i pieprzem. Mieszamy.
Kocham marchewke :-). Swietny przepis. Z pewnoscia z niego skorzystam.
OdpowiedzUsuń