piątek, 13 stycznia 2017

SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA




Najprostsza i najpyszniejsza surówka do obiadu. Moja córka mogłaby ją jeść codziennie. Słodko-kwaśna i soczysta, do zrobienia w kilka chwil, a pasuje do wielu dań. Do tego bardzo zdrowa i w pięknym, marchewkowym kolorze!

  • 3 – 4 marchewki
  • 1 kwaskowate jabłko
  • 2 – 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 łyżeczki cukru
  • sól i pieprz do smaku

Marchewkę obieramy i ścieramy na średnich oczkach tarki. Jabłko obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Skrapiamy sokiem z cytryny, a by nie ściemniało i łączymy z marchewką. Dodajemy łyżkę oliwy. Przyprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Mieszamy.

1 komentarz:

  1. Kocham marchewke :-). Swietny przepis. Z pewnoscia z niego skorzystam.

    OdpowiedzUsuń