Podwójnie grzybowa i bardzo sycąca sałatka z tortellini.
Polecam!
- 1 opakowanie tortellini o smaku grzybowym
- 400 g pieczarek
- 1 duża cebula
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1 puszka kukurydzy
- pęczek natki pietruszki
- 1 łyżka musztardy
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
- 2 łyżki oleju do smażenia
Tortellini gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości, wg
przepisu na opakowaniu. Studzimy.
Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na
rozgrzanym oleju na rumiano. Studzimy i dodajemy do tortellini.
Ugotowane jajka kroimy w kostkę, kukurydzę odsączamy, a
natkę pietruszkę drobno siekamy. Dodajemy do tortellini z pieczarkami. Majonez,
jogurt i musztardę mieszamy i dodajemy do sałatki. Przyprawiamy do smaku solą i
pieprzem. Mieszamy i wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut, aby smaki się
przegryzły.
Fajny przepis na pożywne danie dla rodziny. Gratuluje pomysłu i pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuń