piątek, 28 października 2016

SAŁATKA PIECZARKOWA Z TORTELLINI




Podwójnie grzybowa i bardzo sycąca sałatka z tortellini. Polecam!

  • 1 opakowanie tortellini o smaku grzybowym
  • 400 g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 puszka kukurydzy
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju do smażenia

Tortellini gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości, wg przepisu na opakowaniu. Studzimy.
Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju na rumiano. Studzimy i dodajemy do tortellini.
Ugotowane jajka kroimy w kostkę, kukurydzę odsączamy, a natkę pietruszkę drobno siekamy. Dodajemy do tortellini z pieczarkami. Majonez, jogurt i musztardę mieszamy i dodajemy do sałatki. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy i wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut, aby smaki się przegryzły.

1 komentarz:

  1. Fajny przepis na pożywne danie dla rodziny. Gratuluje pomysłu i pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń