Uwielbiamy czosnek i natkę pietruszki, więc dodaję je do
większości dań. Tym razem powstał zdrowy farsz do schabowych roladek. Mięsko
wyszło niezwykle soczyste i aromatyczne. Ale nam smakowało!
- 5 - 6 plastrów schabu bez kości
- sól, pieprz
- pęczek natki pietruszki
- 3 duże ząbki czosnku
- 2 – 3 łyżki majonezu
- 1 jajko do panierowania
- mąka do panierowania
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
Schab cienko rozklepujemy, oprószamy solą i pieprzem. Drobno
posiekaną natkę pietruszki i czosnek przeciśnięty przez praskę mieszamy z
majonezem i smarujemy plastry schabu.
Zwijamy ciasne roladki, delikatnie zawijając brzegi do środka, aby farsz
nie wypłynął.
Roladki panierujemy kolejno w mące, roztrzepanym jajku i
bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, na rumiano z wszystkich stron. Pod
koniec zmniejszamy ogień, a patelnię na kilka minut przykrywamy pokrywką, aby
roladki „doszły” w środku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz