wtorek, 22 grudnia 2015

POZNAŃSKA SAŁATKA ŚLEDZIOWA




Prosta i szybka sałatka ze śledziem. Polecam!

  • 5 filetów ze śledzia w oleju
  • 5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 5 jajek na twardo
  • 2 – 3 ogórki konserwowe
  • 4 łyżki majonezu
  • pęczek natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku

Wszystkie składniki sałatki kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy drobno posiekaną pietruszkę oraz majonez. Przyprawiamy do smaku odrobiną soli i pieprzem. Mieszamy i wkładamy na 2 – 3 godziny do lodówki, aby wszystkie smaki się przegryzły.

Źródło: Książka „Kuchenne rewolucje – Przepisy Magdy Gessler”.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz