Pyszna, zdrowa i chrupiąca surówka ze świeżego kalafiora i
rzodkiewki jest idealnym dodatkiem do wiosenno-letnich obiadów, a przygotować ją można w
niecały kwadrans. Polecam!
- 1 kalafior
- 1 pęczek rzodkiewki
- 1 pęczek koperku
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól i pieprz do smaku
Różyczki kalafiora oraz rzodkiewki ścieramy na dużych
oczkach tarki. Dodajemy drobno posiekany koperek, majonez, musztardę oraz sól i
pieprz do smaku. Mieszamy.
Ugotowany kalafior to zło, ale surowego mogę jeść kilogramami :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie nowalijkowe suróweczki :)
OdpowiedzUsuńpychota! mogę już nie mieć nic innego na obiad :D
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie więc dzisiaj do obiadu robię
OdpowiedzUsuń