Jajka faszerowane sałatką z szynki, papryki i ogórka to
wyrazista przekąska, która sprawdzi się zarówno na wielkanocnym śniadaniu, jak
i na wszelkiego rodzaju imprezach. Polecam!
- 5 jajek
- 100 g szynki konserwowej
- 2 – 3 plastry papryki konserwowej
- 1 – 2 ogórki konserwowe
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy na
połówki. Żółtka delikatnie wyjmujemy, rozgniatamy
widelcem i mieszamy z majonezem. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę szynkę, paprykę
i ogórki, natkę pietruszki oraz po szczypcie soli i pieprzu do smaku. Mieszamy.
Farszem napełniamy białka jaj. Dekorujemy wg uznania, np. papryką, ogórkiem i
natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz