piątek, 7 kwietnia 2017

JAJKA FASZEROWANE SZYNKĄ, PAPRYKĄ I OGÓRKIEM




Jajka faszerowane sałatką z szynki, papryki i ogórka to wyrazista przekąska, która sprawdzi się zarówno na wielkanocnym śniadaniu, jak i na wszelkiego rodzaju imprezach. Polecam!

  • 5 jajek
  • 100 g szynki konserwowej
  • 2 – 3 plastry papryki konserwowej
  • 1 – 2 ogórki konserwowe
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy na połówki. Żółtka delikatnie wyjmujemy,  rozgniatamy widelcem i mieszamy z majonezem. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę szynkę, paprykę i ogórki, natkę pietruszki oraz po szczypcie soli i pieprzu do smaku. Mieszamy. Farszem napełniamy białka jaj. Dekorujemy wg uznania, np. papryką, ogórkiem i natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz