Tradycyjne produkty z wielkanocnego koszyka, czyli jajka, chrzan i szynkę, połączyłam w jednym daniu. Jajka z takim farszem smakują wybornie i z pewnością jako pierwsze znikną ze stołu. Należy je przygotować tuż przed podaniem, aby farsz nie ściemniał.
- 5 jajek
- 150 g szynki konserwowej
- 1 łyżka tartego chrzanu
- 2 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy na
połówki. Żółtka delikatnie wyjmujemy i przekładamy do misy malaksera. Dodajemy
pokrojoną w kostkę szynkę, majonez oraz po szczypcie soli i pieprzu do smaku.
Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Farszem napełniamy białka jaj. Dekorujemy
wg uznania, np. różyczkami z plasterków szynki i kiełkami rzodkiewki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz