wtorek, 14 lutego 2017

DESER WALENTYNKOWY Z ARBUZEM I GRANATEM




Dzisiejszy deser walentynkowy przygotowałam z uznanymi afrodyzjakami: działającym jak viagra arbuzem i rozpalającym zmysły granatem. Prostota i romantyzm w jednym pucharku. Polecam na romantyczne wieczory we dwoje! 

Składniki na 4 pucharki:
  • 400 g miąższu arbuza
  • 1 granat
  • 1 serek homogenizowany waniliowy (250g)
  • 1 galaretka arbuzowa lub truskawkowa
  • 1 galaretka cytrynowa
  • plaster arbuza na serduszka

Czerwoną galaretkę (arbuzową lub truskawkową) rozpuszczamy w ½ szklanki wrzącej wody. Studzimy. Miąższ arbuza miksujemy blenderem i wlewamy do galaretki. Mieszamy i przelewamy do 4 szklanek lub pucharków, które wstawiamy do miseczek lub innych pojemników, w taki sposób, aby stały pod ukosem. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1 szklance wrzącej wody. Studzimy i miksujemy z serkiem homogenizowanym. Wlewamy do pucharków z całkowicie stężałą galaretką arbuzową. Ponownie wstawiamy do lodówki do stężenia jasnej masy. Deser przed podaniem dekorujemy pestkami granata i serduszkami wyciętymi z arbuza. 

4 komentarze:

  1. Piękny, wieczór zapowiada się doskonale😊

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękują za pomysł! Z śmietankowym budyniem wyszedł mi całkiem podobnie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Prześliczne cuda pierwszy raz tu trafiłam i będe zagląc zapraszam na nowo tworzący się blog i pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń