piątek, 8 listopada 2013

NAJLEPSZE GOFRY




Przepis na te gofry wyszperałam dawno temu na niezawodnym blogu Moje wypieki. Przygotowuje się je łatwo, szybko i przyjemnie – i zawsze wychodzą idealnie chrupiące i pyszne. Jeśli nie odkryliście jeszcze przepisu na swoje ulubione gofry, bardzo wam je polecam!

  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1/3 szklanki oleju
  • 2 jajka, żółtka i białka oddzielnie

W misce łączymy wszystkie składniki z wyjątkiem białek. Miksujemy. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z ciastem.
Ciasto wylewamy na rozgrzaną gofrownicę i pieczemy na rumiano ok. 2-3 min. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz