środa, 12 lutego 2014

ROLADKI DROBIOWE NADZIEWANE TWAROŻKIEM




W chrupiącej panierce kukurydzianej, a w środku soczyste i mocno czosnkowe. Pycha!

  • 1 duża, podwójna pierś z kurczaka
  • 200 g półtłustego twarogu
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • mąka
  • pokruszone płatki kukurydziane
  • sól, pieprz
  • olej

Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt, ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy.
Piersi kurczaka przekrawamy wzdłuż na 4-6 porcji. Delikatnie rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Smarujemy twarożkiem, zwijamy w roladki i panierujemy kolejno w mące, roztrzepanych jajkach i płatkach kukurydzianych. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto-brązowo.

Źródło przepisu: gazetka „Przepisy czytelników” nr 1/2013.

1 komentarz:

  1. Kiedyś robiłam takie roladki i kompletnie o nich zapomniałam. Dziękuje za przypomnienie, na pewno wkrótce zrobię :)

    OdpowiedzUsuń