środa, 19 lutego 2014

FILETY W ZIOŁOWYM CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM



Filety z kurczaka w naleśnikowej panierce z dodatkiem ulubionych ziół. Tak przygotowane mięso jest soczyste i aromatyczne. Pycha!

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 szklanka mąki
  • ¾ szklanki mleka
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • drobno posiekane zioła: np. pietruszka, koperek, szczypiorek lub zioła prowansalskie
  • olej
Jajko, mąkę i mleko miksujemy na dość gęste ciasto naleśnikowe. Dodajemy ulubione zioła oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy.
Pierś z kurczaka kroimy na cienkie filety, lekko rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Zanurzamy w cieście, tak aby pokryło je grubą warstwą i od razu kładziemy na patelni z mocno rozgrzanym olejem. Smażymy na rumiano z obu stron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz