środa, 22 marca 2017

WIOSENNA SAŁATKA Z KIEŁKAMI RZODKIEWKI




Wiosnę rozpoczynamy zwykle lżejszymi daniami, pełnymi kolorowych nowalijek. Tę zdrową sałatkę przygotowałam dosłownie w kilka chwil. Lekko pikantne kiełki rzodkiewki nie tylko dodają jej smaku, ale też dzięki dużej zawartość witaminy C wspomogają naszą odporność na przednówku.  Polecam!

  • 1 opakowanie mixu sałat z roszponką
  • 1 czerwona cebula
  • 6 – 8 pomidorków koktajlowych
  • 150 g sera feta
  • 1 duża garść kiełków rzodkiewki
Sos:
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • ½ łyżeczki soli

Składniki sosu mieszamy i odstawiamy.
W salaterce układamy sałatę, czerwoną cebulę pokrojoną w kostkę lub piórka, pomidorki koktajlowe pokrojone w ćwiartki lub talarki oraz ser feta pokrojony w kostkę. Całość posypujemy kiełkami rzodkiewki i polewamy sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz