Ekspresowe placuszki z dyni. Do wykonania w kilka chwil na
słodki podwieczorek. Mocno dyniowe w smaku i kolorze;) Polecam!
Składniki na 15
placków:
- 300 g surowej dyni (bez skóry)
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki
- cukier puder do oprószenia
- olej do smażenia
Dynię ścieramy na dużych oczkach tarki, łączymy z jajkami i
mąką. Mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy trochę oleju. Łyżką nakładamy
niewielkie porcje ciasta formując placuszki. Smażymy na średnim ogniu na
złoto-brązowo z obu stron. Podajemy sowicie oprószone cukrem pudrem.
Super pomysl!!!
OdpowiedzUsuńPyszne
OdpowiedzUsuńUla robi najlepsze placki! :-)
OdpowiedzUsuńRobie je.
UsuńFajne.
UsuńRewelacyjne!!!
OdpowiedzUsuńZrobię je jutro :)
OdpowiedzUsuńjuż takie robiłam fajne z maka kukurydziana trochę swierzo startego imbiru
OdpowiedzUsuńpyszne
OdpowiedzUsuńwłaśnie je robię są pyszne a ja mam 9 lat
OdpowiedzUsuńSuper! Moja córka Daria też ma 9 lat i najbardziej lubi piec ciasteczka;) Pozdrawiam!!!!
Usuń