poniedziałek, 30 maja 2016

ROLADKI SCHABOWE Z ZIOŁOWYM SERKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI




Przetestowałam kolejny pomysł na farsz do schabowych roladek, z tego co akurat było w lodówce. Użyłam ziołowego serka Almette i suszonych pomidorów z zalewy. Wyszła bardzo smaczna kombinacja, więc śmiało polecam do wypróbowania przy najbliższej okazji!

  • 6 plastrów schabu bez kości
  • 6 łyżeczek serka twarogowego z ziołami (np. Almette)
  • 6 suszonych pomidorów
  • sól, pieprz
  • 1 jajko do panierowania
  • mąka do panierowania
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Schab cienko rozklepujemy, oprószamy solą i pieprzem. Na każdym plastrze mięsa rozsmarowujemy 1 czubatą łyżeczkę ziołowego serka, posypujemy pokrojonymi w kostkę pomidorami i ciasno zwijamy.
Roladki panierujemy kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, na rumiano z wszystkich stron. Pod koniec zmniejszamy ogień, a patelnię na kilka minut przykrywamy pokrywką, aby roladki „doszły” w środku. 

1 komentarz: