Prosta i szybka sałatka ryżowa z szynką, w sosie
majonezowo-keczupowym. Polecam!
- 100 g ryżu
- 200 g szynki lub polędwicy
- 200 g papryki konserwowej
- 4 ogórki konserwowe
- 3 jajka na twardo
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki keczupu
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- pieprz czarny świeżo mielony
Ryż gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Studzimy.
Szynkę, paprykę, ogórki i jajka kroimy w kostkę. Łączymy z ryżem, dodajemy
majonez, keczup i natkę pietruszki. Przyprawiamy do smaku pieprzem (i
ewentualnie odrobiną soli, jeśli to konieczne) i mieszamy.
super przepis na szybką i smaczną sałatkę . polecam !
OdpowiedzUsuńBardzo smaczna ta sałatka. Polecam
OdpowiedzUsuń