Sałatka brokułowa z szynką i jajkiem w pysznym sosie czosnkowym to pomysł na śniadanie wielkanocne, zdrową kolację dla rodziny lub imprezę z przyjaciółmi. Robi się ją bardzo szybko, z prostych produktów, a zachwyca smakiem.
- 1 brokuł
- 20 dag szynki konserwowej
- 15 dag sera żółtego
- 5 jajek na twardo
- pół puszki kukurydzy
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy na pół-twardo w lekko
osolonej wodzie. Studzimy. Szynkę, ser i jajka kroimy w kostkę i dodajemy do
brokułu razem z odsączoną kukurydzą. Czosnek przeciskamy przez praskę i
mieszamy z jogurtem i majonezem. Przyprawiamy solą i pieprzem i polewamy
sałatkę. Delikatnie mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz