Pięknie wyglądają i świetnie smakują. Będą się dobrze
prezentowały zarówno na stole wielkanocnym, jak i na każdej innej imprezie
okolicznościowej. Polecam!
- 6 jajek
- 100 g wędzonego łososia + 20 g do dekoracji
- 100 g naturalnego serka kanapkowego (np. Delikate, Turek)
- 2 łyżki jogurtu naturalnego (lub majonezu)
- sól, pieprz
- koperek do dekoracji
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i przekrawamy
wzdłuż na pół. Żółtka delikatnie wyjmujemy i miksujemy z drobno pokrojonym
łososiem, serkiem i jogurtem. Przyprawiamy do smaku odrobiną soli i pieprzu.
Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i dekoracyjnie wyciskamy na białka
jaj. Dekorujemy plasterkami łososia i koperkiem.
Apetyczne))
OdpowiedzUsuńwyglądają ekstra.............
OdpowiedzUsuń