czwartek, 2 kwietnia 2015

JAJKA FASZEROWANE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM




Pięknie wyglądają i świetnie smakują. Będą się dobrze prezentowały zarówno na stole wielkanocnym, jak i na każdej innej imprezie okolicznościowej. Polecam!

  • 6 jajek
  • 100 g wędzonego łososia + 20 g do dekoracji
  • 100 g naturalnego serka kanapkowego (np. Delikate, Turek)
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego (lub majonezu)
  • sól, pieprz
  • koperek do dekoracji

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i przekrawamy wzdłuż na pół. Żółtka delikatnie wyjmujemy i miksujemy z drobno pokrojonym łososiem, serkiem i jogurtem. Przyprawiamy do smaku odrobiną soli i pieprzu. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i dekoracyjnie wyciskamy na białka jaj. Dekorujemy plasterkami łososia i koperkiem.

2 komentarze: