Mięso z rosołu można wykorzystać na wiele sposobów. Jeśli zmiksujemy je z aromatycznymi przyprawami stworzy przepyszną pastę do kanapek. Najbardziej lubimy ją w wersji z keczupem, więc właśnie taką przygotowuję najczęściej. Prosto, szybko i smacznie!
- 250 g gotowanego mięsa drobiowego z rosołu
- 3 łyżki keczupu
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka wędzonej papryki
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- szczypta gałki muszkatołowej
- sól i pieprz do smaku
- słodka mielona papryka do dekoracji
Mięso pozbawione kości wkładamy do malaksera. Dodajemy
keczup, majonez, musztardę oraz przyprawy. Miksujemy do uzyskania gładkiej
konsystencji. Przekładamy do miseczek lub słoiczków i posypujemy papryką.
Przechowujemy w lodówce.
Super przepis! :) Chętnie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńNa blog trafiłam dzięki przepisowi na mus z dyni :) Właśnie ją zblendowałam!
Dziękuję!
bizarre-case.blogspot.com
Naprawdę pyszne, ja dodałam jeszcze czosnek.
OdpowiedzUsuńjak długo to może stać?
OdpowiedzUsuńPrzechowywane w lodówce do dwóch dni.
Usuń