środa, 13 września 2017

PASTA DROBIOWA NA KANAPKI



Mięso z rosołu można wykorzystać na wiele sposobów. Jeśli zmiksujemy je z aromatycznymi przyprawami stworzy przepyszną pastę do kanapek. Najbardziej lubimy ją w wersji z keczupem, więc właśnie taką przygotowuję najczęściej. Prosto, szybko i smacznie!
 
  • 250 g gotowanego mięsa drobiowego z rosołu
  • 3 łyżki keczupu
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól i pieprz do smaku
  • słodka mielona papryka do dekoracji

Mięso pozbawione kości wkładamy do malaksera. Dodajemy keczup, majonez, musztardę oraz przyprawy. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Przekładamy do miseczek lub słoiczków i posypujemy papryką. Przechowujemy w lodówce.

4 komentarze:

  1. Super przepis! :) Chętnie wypróbuję :)
    Na blog trafiłam dzięki przepisowi na mus z dyni :) Właśnie ją zblendowałam!
    Dziękuję!
    bizarre-case.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Naprawdę pyszne, ja dodałam jeszcze czosnek.

    OdpowiedzUsuń
  3. jak długo to może stać?

    OdpowiedzUsuń