Przetestowałam kolejny pomysł na farsz do schabowych roladek,
z tego co akurat było w lodówce. Użyłam ziołowego serka Almette i suszonych
pomidorów z zalewy. Wyszła bardzo smaczna kombinacja, więc śmiało polecam do
wypróbowania przy najbliższej okazji!
- 6 plastrów schabu bez kości
- 6 łyżeczek serka twarogowego z ziołami (np. Almette)
- 6 suszonych pomidorów
- sól, pieprz
- 1 jajko do panierowania
- mąka do panierowania
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
Schab cienko rozklepujemy, oprószamy solą i pieprzem. Na
każdym plastrze mięsa rozsmarowujemy 1 czubatą łyżeczkę ziołowego serka, posypujemy
pokrojonymi w kostkę pomidorami i ciasno zwijamy.
Roladki panierujemy kolejno w mące, roztrzepanym jajku i
bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, na rumiano z wszystkich stron. Pod
koniec zmniejszamy ogień, a patelnię na kilka minut przykrywamy pokrywką, aby
roladki „doszły” w środku.
Pyszny obiad!
OdpowiedzUsuń