Duszona kalarepka to szybki i prosty dodatek do letnich
obiadów. Pachnie i smakuje wyśmienicie, a przy tym jest bardzo zdrowa.
- 4 młode kalarepy
- sól do smaku
- pęczek koperku
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 100 ml śmietanki 30%
Kalarepy cienko obieramy i kroimy w kostkę. Zalewamy
niepełną szklanką wody, solimy do smaku i gotujemy do miękkości. Kiedy kalarepa
będzie miękka wlewamy mąkę ziemniaczaną wymieszaną ze śmietanką. Mieszamy i
jeszcze chwilkę gotujemy, do zgęstnienia. Na koniec wsypujemy drobno posiekany
koperek. Podajemy na ciepło.
Lubię gdy można swobodnie ugotować takie pyszności :)
OdpowiedzUsuńA kalarepa jest przepyszna;)
Ubóstwiam kalarepę <3 często robię ją do obiadu
OdpowiedzUsuńPychota!
OdpowiedzUsuńIdealny dodatek :)
OdpowiedzUsuńI taka jeszcze lekko chrupiąca <3
OdpowiedzUsuńto mógłby być mój cały obiad :D
OdpowiedzUsuń