środa, 8 maja 2019

SURÓWKA Z KALAFIORA I RZODKIEWKI




Pyszna, zdrowa i chrupiąca surówka ze świeżego kalafiora i rzodkiewki jest idealnym dodatkiem do wiosenno-letnich obiadów, a przygotować ją można w niecały kwadrans. Polecam!

  • 1 kalafior
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól i pieprz do smaku

Różyczki kalafiora oraz rzodkiewki ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy drobno posiekany koperek, majonez, musztardę oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy.

4 komentarze:

  1. Ugotowany kalafior to zło, ale surowego mogę jeść kilogramami :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię takie nowalijkowe suróweczki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. pychota! mogę już nie mieć nic innego na obiad :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda apetycznie więc dzisiaj do obiadu robię

    OdpowiedzUsuń