środa, 18 kwietnia 2018

SURÓWKA Z BIAŁEJ RZODKWI




Biała rzodkiew, choć mniej popularna od małej rzodkiewki, jest skarbnicą wartości odżywczych. Dostarcza wielu witamin i minerałów wzmacniając naszą odporność. To niepozorne warzywo o ostrym i wyrazistym smaku idealnie nadaje się na szybką surówkę do obiadu. Polecam!

  • 1 duża biała rzodkiew
  • 4 łyżki śmietany 18% lub jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz i cukier do smaku

Rzodkiew obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy jogurt lub śmietanę, drobno posiekaną natkę pietruszki oraz sól, pieprz i cukier do smaku. Mieszamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz